Daarnaast ging zij jaarlijks een paar weken detoxen in een resort op een fijne plek om weer fit en vitaal te worden en die paar luxe kilo’s te verliezen. In het verleden detoxte zij volgens de principes van Ayurveda (de zogenaamde “Panchakarma”), tegenwoordig met name door het eten van onbewerkt plantaardig eten in zijn meest pure vorm (raw food). Toen zij raw food leerde kennen werd ze geraakt door het feit hoe enorm lekker echt gezond eten kan zijn. Nadat zij zelf aan den lijve had ondervonden wat een maand detoxen met je kan doen, werd detoxen een feest.
Haar darmklachten behoren ondertussen tot een ver verleden en door een gezonde leefstijl voelt zij zich super fit. Na de succesvolle afronding van de opleiding Raw Chef is haar nieuwe missie om super lekker en super gezond eten verder op de kaart te zetten en mensen te faciliteren met detoxen. Bourgondisch detoxen dan wel.
Saskia: ”Ik geloof in de kracht van gezond eten en dan ook nog eens echt lekker, bourgondisch en gezond. Geen vulling maar voeding, want natuurlijke onbewerkte voeding bevat de grootste concentratie van bruikbare voedingsstoffen. Ik ben hier jarenlang naar op zoek geweest. Mijn kennismaking met puur plantaardig eten was voor mij het antwoord. Eten dicht bij de natuur en je geweldig in je vel voelen. Helder zijn en in je kracht leven. Op basis van al mijn kennis en ervaring heb ik een succesvol detox programma ontwikkeld; Detox Delight. Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe lekker gezond eten kan zijn en hoe vitaal en je kan blijven met deze lifestyle”.
Zij is auteur van het boek Vegan Delight (Fontaine Uitgevers), orthomoleculair voedingsdeskundige en begeleidt bourgondische detox weekenden op verschillende locaties in Nederland en Spanje.