Saskia Roeda | Delight Travel
”Ik geloof in de kracht van gezond eten en dan ook nog eens echt lekker, bourgondisch en gezond. Geen vulling maar voeding, want natuurlijke onbewerkte voeding bevat de grootste concentratie van bruikbare voedingsstoffen. Ik ben hier jarenlang naar op zoek geweest. Mijn kennismaking met raw food was voor mij het antwoord. Eten dicht bij de natuur en je geweldig in je vel voelen. Helder zijn en in je kracht leven. Op basis van al mijn kennis en ervaring heb ik een succesvol detox programma ontwikkeld; Detox Delight. Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe vitaal en slank je kan blijven met deze kuren”.
108
page-template-default,page,page-id-108,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_hidden, vertical_menu_width_290,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,columns-3,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

DELIGHT TRAVEL

BOURGONDISCHE DETOX WEEKENDS EN WEKEN

Detoxen gaat wat Saskia betreft niet over het knagen op een worteltje of het drinken van een klein glaasje sap. Zij houdt van bourgondisch detoxen. Een uitgebalanceerd plantaardig dieet met 3 keer per dag heerlijk eten en 2 x per dag een heerlijke groenten/fruit cocktail. “Zelf heb ik ervaren dat je je lichaam niet beter kan reinigen en resetten dan door het eten van puur plantaardige voeding dat op een lekkere manier is klaargemaakt, in balans is en een lust voor het oog”.

 

Detox Delight is een succesvol programma volgens een beproefd concept met alleen pure onbewerkte voeding. Onbewerkte voeding levert namelijk veel energie en kwalitatieve voedingsstoffen op. Een dieet met bestaande uit veel verse groenten, verse kruiden, boekweit, kokos, fruit en een beetje ongebrande noten.

 

Detox Delight is ook de naam van de weekenden die Saskia geeft om je lichaam te reinigen. Deze weekenden, op verschillende mooie locaties in Nederland, starten op vrijdagmiddag en eindigen zondagmiddag. Plantaardig eten in combinatie met sapjes, rust, wandelingen, yoga, en sauna maken dat er een optimaal gevoel van welzijn ontstaat. In samenwerking met Puur&Kuur begeleidt Saskia Raw food & yoga weekends in verschillende hotels.

 

Het doel is in elke kuur hetzelfde; een ware reset voor lichaam en geest, een super fit gevoel, beter slapen, meer in balans, inspiratie en last but not least gewichtsverlies. Tijdens de weekenden geeft Saskia ook altijd een workshop en krijg je veel tips voor hoe je dit thuis op een makkelijke manier kan voortzetten. Bij de eliminatie van bepaalde voedingsmiddelen kun je ook ontdekken hoe jouw lichaam hierop reageert, wat belangrijk is bij het herstelproces en je bewustwording over wat je zelf wel of niet goed kan verteren.

 

Na een reinigingskuur is het makkelijker om een gezonde levensstijl te behouden. Naast de fysieke detox is een kuur ook een geestelijke detox, een moment om je hoofd eens even lekker leeg te maken en ruimte te creëren voor nieuwe dingen in je leven. Detox delight is een ware reset voor je lichaam en is een gezonde start om je weer lekker in je vel te voelen! Kijk in Saskia’s agenda voor data en locatie van de Detox delight weekenden.

BOEK NU UW ALL-INCLUSIVE BOURGONDISCHE DETOX WEEKEND MET HEERLIJK PLANTAARDIG ETEN EN YOGA

WAAROM DETOXEN?

Weet je dat ieder mens tot wel 4 kilo aan toxische stoffen met zich mee kan dragen? Vetcellen gaan eromheen zitten om de organen te beschermen. Doe je een crash-dieet dan heeft dat op korte termijn effect en verlies je wel vet, maar tegelijkertijd komen er daardoor zoveel gifstoffen vrij wat maakt dat er weer vet wordt aangemaakt, waardoor je in een vicieuze cirkel belandt. Als je er voor kiest meer groenten en fruit te eten, detox je op celniveau en voer je zowel toxische stoffen als vet af. Dit is een structurele aanpak waar je lichaam blij van wordt en jij daardoor ook.

 

Doordat ons lichaam voortdurend wordt blootgesteld aan vervuilende stoffen (e-nummers en bestrijdingsmiddelen in voeding, uitlaatgassen etc.) is ons lichaam op een gegeven moment niet meer voldoende in staat is om deze schadelijke stoffen af te voeren of onschadelijk te maken. De ontgiftingsorganen (lever en nieren) en uitscheidingsorganen zoals darm, longen en huid raken overbelast.

 

Door ongezonde gewoontes raakt de dikke darm het meest overbelast. Er treedt dan een verstoorde darmflora op met als gevolg een slechte spijsvertering. Achtergebleven afvalstoffen blijven in de darmen zitten en zijn een goede bron voor rottingsbacteriën die gassen en gifstoffen vormen en het lichaam vervuilen.

 

Overgewicht, chronische vermoeidheid, lusteloosheid, depressie, hoofdpijn, migraine, huidproblemen, darmproblemen, slechte stoelgang, hoge bloeddruk zijn allemaal gevolgen van teveel afval in en vervuiling van ons lichaam. Ook ons bloed en alle andere lichaamssappen raken vervuild. Het lichaam is nu in een chronische toestand van verzuring. Een verzuurd lichaam is basis van vele klachten en maakt een lichaam vatbaar voor ziekten.

Helaas lopen veel mensen met (chronische) klachten en ziekten rond. Ze gebruiken medicijnen die de symptomen bestrijden. De grootste oorzaak van deze klachten is echter stress in combinatie met verkeerde voeding. Naast stress zijn dierlijke eiwitten, suiker, zoetstoffen, zout, koffie en te weinig fruit en groenten eten allemaal boosdoeners.

 

Onze uitscheidingsorganen (darmen, nieren, lever) zorgen voor een natuurlijke afvoer van dit soort stoffen uit het lichaam. Het wordt dan ook steeds belangrijker om de functies van deze organen te ondersteunen. Een manier die al eeuwenlang succesvol toegepast wordt om de uitscheidingsorganen te ondersteunen is het gebruik van kruiden en het doen van reinigingskuren. Op een natuurlijke manier dragen deze bij aan de ondersteuning van deze organen en onze algehele gezondheid. Een verzuurd lichaam wordt weer basisch en vitaal.

 

Een detoxkuur is dé manier om je gezondheid te verbeteren en af te vallen. Een detoxkuur doen houdt in dat je je lichaam gaat reinigen met behulp van plantaardige voeding op basis van groenten, fruit, oergranen en zaden. Met een detoxkuur ontgift je lever, krijgt je immuunsysteem een flinke boost en wordt je huid weer stralend en zacht. Overbodig vet en vocht worden losgelaten en er komt een positieve flow aan alle aspecten in je leven. Daarnaast verhoogt en verbetert detoxen je concentratievermogen. Na afloop voel je je fit, licht en blij. Een goede spijsvertering is de sleutel tot een gezond en slank lichaam. Om continu je lichaam in goede conditie te houden is het belangrijk om 1 tot 2 keer per jaar een detoxkuur te doen.